Program

Modra

13

14

Jún 2024

Streda 12. júna

od 18:30

spoločenský večer, raut

Štvrtok 13. júna

od 08:00

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Slávnostné otvorenie konferencie

09:00

príhovor prezidenta Potravinárskej komory Slovenska

Daniel Poturnay

Označovanie krajiny pôvodu a miesta pôvodu na potravinách

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

09:15

Prístup ministerstva k označovaniu krajiny a miesta pôvodu potravín

Martin Štěpánek
Odbor potravinářský, Sekce zemědělství a potravinářství
Ministerstvo zemědělství České republiky

09:40

Označenie krajiny pôvodu a miesta pôvodu základnej zložky potravín

Eva Mrugová
Odbor potravinárstva, Sekcia potravinárstva a obchodu
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

10:05

diskusia

 

10:30

networking s občerstvením

 

11:00

Zmeny smernice o mede - pôvod medu

Matej Pospiech
Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie

11:25

Revízia raňajkových smerníc a označovanie krajiny pôvodu

Samuel Rybnikár
Ústav duševného vlastníctva, technológií a produktového práva
Trnavská univerzita v Trnave

11:50

diskusia

 

12:15

spoločná fotografia

 

12:30

obed

 

Označovanie potravín a nové trendy v potravinárstve

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Eva Forrai, Slovenský zväz spracovateľov mäsa

14:00

Ozačovanie potravín vyrobených z rastlín získaných určitými novými génomovými technikami

Alexandra Molitorisová
Fakultät für Lebenswissenschaften: Lebensmittel, Ernährung und Gesundheit, Universität Bayreuth

 

14:25

 

 

14:50

diskusia

 

Neprimerané podmienky v obchode s potravinami

Miestnosť: Pohoda

Moderuje: Samuel Rybnikár, Trnavská univerzita v Trnave

 

14:00

 

Kristián Csach
Katedra občianskeho a obchodného práva
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

14:25

 

Jana Venhartová
Potravinárska komora Slovenska

14:50

diskusia

 

Slávnostný spoločenský večer

Partner spoločenského večera

Moderuje:  

Dress code: black tie optional

 

19:00

otvorenie večera dekankou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Marianna Novotná

19:10

 

 

19:30

raut, sláčikové kvarteto

 

Piatok 14. júna

od 08:00

registrácia účastníkov konferencie
ranná káva, networking

Označovanie potravín a plant-based potraviny

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

 

09:15

 

 

09:40

Označovanie plant-based potravín v judikatúre nemeckých súdov

Róbert Dobrovodský
Katedra občianskeho a obchodného práva
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

10:05

diskusia

 

10:30

networking s občerstvením

 

11:00

Úradná kontrola vegánských a vegetariánskych potravín v Českej republike

Eva Singrová
metodička, Státní zemědělská a potravinářská inspekce

 

11:25

 

Zuzana Adamová
Ústav duševného vlastníctva, technológií a produktového práva
Trnavská univerzita v Trnave, Právnická fakulta

11:50

diskusia

 

 

Miestnosť: Karpatia

Moderuje: Jana Venhartová, Potravinárska komora Slovenska

11:05

Environmentálne označovanie potravín v Českej republike a problémy s tým spojené

Milan Damohorský
profesor, Právnická fakulta, Univerzita Karlova

 

11:30

 

 

 

11:55

 

 

12:20

diskusia

 

12:40

obed

 

Registrácia

Na konferenciu je potrebné sa vopred zaregistrovať.
Registrácia prebieha do 3. júna 2024.

Účastnícky poplatok

198s DPH

Zvýhodnený poplatok

138s DPH

  • členovia Potravinárskej komory Slovenska
  • členovia Potravinářské komory České republiky
  • zamestnanci Trnavskej univerzity v Trnave
  • partneri konferencie pre vedu, výskum a inovácie
  • orgány úradnej kontroly potravín

Účastnícky poplatok nezahŕňa ubytovanie v Hoteli Zochova Chata****
Možnosti ubytovania